باز یافت مواد , جلو گیری از اتلاف سرمایه های ملی . مشاركت مردمی ضامن حفظ و بقا’ محیط زیست
درباره وبلاگ:

آرشیو:

آخرین پستها :

پیوندها:

نویسندگان:

آمار وبلاگ:


Admin Logo themebox

آفت‌کش‌های جدید محصولات کشاورزی

نوشته شده توسط:شادی
سه شنبه 21 مهر 1388-08:55

تحقیق‌و‌ تولید- همشهری آنلاین:
محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا به تازگی به خواص آفت‌كشی رزماری، آویشن، میخک و نعنا پی برده‌اند.

این روزها استفاده روز‌افزون از سموم برای دفع آفات كشاورزی، به یك مساله و مشكل جهانی تبدیل شده است و محققان به دنبال راه‌های تازه‌ای برای غلبه بر این مشكل هستند.

به تازگی گروهی از محققان اعلام کردند گونه‌های رایجی از گیاهان می‌توانند جایگزینی پاک و سبز برای آفت کش های رایج به شمار روند.

رزماری، آویشن، میخک و نعنا از جمله گیاهانی هستند كه محققان به خواص آفت‌كشی آنها پی برده‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی، محققان به مدت یک دهه بر روی خصوصیات آفت زدایی این گیاهان مطالعه کرده‌اند. این گیاهان می‌توانند به عنوان سلاحی کلیدی در برابر آفتها و حشرات در صنایع کشاورزی آلی مورد استفاده قرار گیرند.

روغن درونی این گیاهان واکنش های متنوعی را در برابر آفتها نشان می‌‌دهند، برخی آفتها را به کلی نابود می‌كنند و برخی دیگر را دفع می‌کنند.

دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیا با استفاده از مقادیر کوچکی از چند گیاه مختلف که در آب رقیق شده بودند موفق به کشف خاصیت ضد آفت در این گیاهان و استفاده از محلول به دست آمده به عنوان سم آفت زدایی شدند.

در حال حاضر استفاده از برخی از این گیاهان توسط کشاورزان به منظور پرورش دادن محصولاتی مانند توت فرنگی، اسفناج و سیب زمینی در از بین بردن آفتها و کرمها تاثیر قابل توجهی به جا گذاشته است.

محققان معتقدند این آفت‌كش‌های گیاهی نیازمند تایید سازمان‌های مربوطه یا محدودیت در تولید نخواهند بود و دسترسی به آنها بسیار آسان است. از مزایای دیگر استفاده از گیاهان به عنوان آفت‌كش ، عدم مقاوم سازی حشرات در برابر ضد آفتها است ، مشكلی كه در مورد سایر سموم وجود دارد و كشاورزان را مجبور به استفاده از مقادیربیشتر یا قوی‌تر سم می‌كند.

جلوگیری از خطر مسمومیت ناشی از سموم آفت زدا و همچنین آسیب به محیط‌زیست را شاید بتوان مهم‌ترین مزیت این آفت‌كش‌های سبز به شمار آورد.

 اما با وجود تمام این مزایا، آفت زداهای گیاهی از محدودیتهایی نیز برخوردارند: به دلیل اینکه روغن استحصال شده از این گیاهان در معرض نور خورشید به سرعت تبخیر یا فاسد می‌شوند، استفاده از این سموم گیاهی نسبت به سموم شیمیایی مشكل است. همچنین دوام برخی از این سموم گیاهی تنها چند ساعت است که در مقایسه با دوام چند روزه یا چند ماهه سموم شیمیایی بسیار محدود است و کشاورزان را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد.

در عین حال به دلیل غلظت و تراکم پایین سموم گیاهی برای دستیابی به بهترین نتیجه در از بین بردن آفات باید میزان زیادی از سموم گیاهی مورد استفاده قرار گیرند.

بر طرف كردن این مشكلات و افزایش دوام سمی كه از این گیاهان به دست می‌آید، زمینه‌های تحقیقی جدید دانشمندان در این زمینه است.



نظرات() 
تاریخ آخرین ویرایش:- -



شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic